Om mig

Denna blogg handlar om MMA i tävling och träning, kanske något sidospår då och då. För den som inte vet står MMA för mixed martial arts, en kampsport och den i mitt tycke bästa sporten man överhuvudtaget kan ägna sig åt.

Början

Jag började träna hårt för 7 år sedan då jag var 18 år. Tidigare var det fotboll och innebandy men jag upptäckte att min smidighet och styrka skulle lämpa sig bättre för kampsport. Eller rättare sagt, min granne som gick matcher i MMA tyckte det och efter att ha tittat på några träningar samtyckte jag. Mina första matcher var inget bra men inställningen var att se och lära. Nu har jag siktet inställt på högre höjder men vägen dit består av hård träning, mera träning och ännu mera träning.

Om mig

Om sporten

MMA innehåller både sparkar och slag samt kast och kamp nere på mattan. Reglerna innehåller inte så mycket vad som är tillåtet utan vad som inte är tillåtet. Fula grejer som att peta motståndaren i ögonen, eller nypas, inte heller bita motståndaren och inte dra i dennes hår. Man får dessutom inte sparka eller slå motståndaren i skrevet. Man får naturligtvis inte ta in lösa föremål att slå motståndaren med, inga knogjärn eller liknande. Fast det finns lite olika regler beroende på vilken organisation som anordnar matchen. En match pågår i ett par eller flera ronder vars längd kan skilja åt i olika galor och vikter.

Knock out

En fighter kan ge upp eller förlora på knock. För att ge upp slår man med en fri hand i mattan eller skriker ut det. Knock blir det när en fighter är så groggy eller sanslös, medvetslös att det är uppenbart att han inte kan fortsätta. Går matchen tiden ut utan knock eller uppgivet avgör domarna vem som vinner. Det är tre domare och de kan avge vardera att den ene eller andre vinner eller oavgjort. Den som fått flest röster vinner. Matchen kan således även sluta oavgjord. Match kan även sluta med att en fighter diskas, ”no contest” eller tekniskt domslut.

Om mig

Om mig

Jag heter Kristian och kallas Kricke. Om jag blir en fighter som får gå större matcher kommer jag att kalla mig The Crusher (krossen). Kaxigt, javisst i den här sporten måste man ha självförtroende annars kan man inte vinna. När man går upp i ringen är det mentala spelet en viktig del av matchen som helhet. Om man dessutom har ett namn om sig som duktig fighter så kan det ge det lilla extra övertag som krävs för att vinna.