Hur man blir bättre

Hur man blir bättre i MMA med rätt träning

Att bara träna, träna och träna kan visserligen ge resultat för vilken MMA-fighter som helst, men för att bli verkligt bra och inte råka ut för skador bör man följa vissa goda råd. Dessutom planlägga en cykel som spänner över tid, helst i samråd med tränare eller en erfaren fighter.

1. Se till att vila mycket. Kroppen behöver återhämta sig och att ta en träningsfri dag per vecka är minimum. Var modig när du helt kopplar av allt vad träning heter, tänk inte på MMA, titta inte på MMA och dröm inte om MMA under ett helt dygn. Våga vara helt och fullt ledig. När du skall sova så sov ordentligt, se till att vara utvilad.

Hur man blir bättre

2. Ät rätt. Lågkaloridiet LCHF är inget för den som kör hårt. Se till att få i dig rätt mängd och av rätt sort. En bra måltid ett par tre fyra timmar före ett pass ger dig ork att orka och att bygga muskler. Ät fett, protein och kolhydrater i lagom mängd, inte för mycket och inte för lite. Man ska inte vara hungrig under träningen och heller inte mätt. Drick mycket kaffe, koffein är bra för att skärpa sinnet och därmed även smärtgränsen.

3. När du lagt upp ett program, planka gärna av någons som det funkar bra för, så håll dig till det en längre tid. Håll inte på att ändra annat en små detaljer. Se till att träningsprogrammet är varierat och innehåller alla delar. Ignorera inte konditionsträningen, den behövs för uthållighet. En dag av veckan bör särskilt vara vigd för konditionsträning. Att träna kondition kan vara både cykel och löpning men även push ups eller benpress med lite vikt i tempo. Överhuvudtaget att köra maskiner i tempo istället för vikt är konditionsträning. Visst kan det vara kul att åka till Thailand och träna Mui Thai en månad eller så. Men det gör dig inte till en bättre MMA-fighter.