Konditionsträning

Träna rätt – träna allt

All sorts träning är nyttig för en MMA:are. MAn måste vara all-round på alla fronter och konditionsträning är en viktig gren i uppbyggnaden. Idag körde jag ren konditionsträning vilket man bör göra 1 till 2 ggr per vecka. Många tror att kondition byggs upp enbart med löpning eller cykling men det finns flera andra sätt även om dessa två är en väsentlig del. I min träning ingår styrkelyft med låga vikter men i högt tempo, benpress på liknade sätt samt att gå några ronder mot säcken. Inledningsvis kör jag spinning men då har jag joggat lätt till gymmet.

Konditionsträning

Jogga och interval

Hem kör jag en längre sträcka med ganska hård löpning, det kan bli 4 eller 5 kilometer. Någon gång i månaden kör jag milen. Detta var eftermiddagens pass och senare på kvällen kör jag intervall. Löper på, tar ut stegen och pressar upp farten vartefter i en kilometer. Sen lunkar jag cirka kilometern och upprepar det hela. Jag skulle vilja köra ett morgonpass ibland men det blir bara lediga dagar då mitt jobb börjar tidiga morgnar.

Planera ett träningsprogram, men var flexibel

När min tjej och jag är lediga samtidigt kör vi tillsammans vighets-program och dans. Skratta inte för dans är något man har nytta av i ringen. Man övar upp smidighet, balans och styrkan i foten då vi dansar mycket på tå. Hemma har vi även en roddmaskin där man kan köra hårt eller koppla av med lugna rörelser för att varva ner efter en tuff dag med mycket träning.