Våra Svenska hopp

Svenskarna är framgångsrika inom sporten MMA och flera av våra duktiga utövare har på senare tid verkligen börjat visa framfötterna. Det finns många som finns där uppe med den verkliga eliten även om det är ett fåtal stjärnor som lyser extra starkt på MMA- himlen.

Iilr Lafiti

Detta kraftpaket har verkligen gjort framsteg under de senaste året och ser ohyggligt stark ut. Två vinster på knockout finns i facit allaredan och säkert kommer det komma mer av den varan. Det kommer att bli väldigt intressant för alla MMA- entusiaster att få följa denna stjärnas väg mot toppen. ”The Sledgehammer” som han också kallas har en bakrund inom brottningen där han bland annat tagit hem ett SM- guld. Under den senaste kampsportsgalan fick han utmärkelsen Folkets pris vilket verkligen är en ära och säger något om hur framgångsrik denna fighter är.

Även på damfronten finns det stjärnor

Ja det är inte bara svenska män som utmärker sig inom MMA- sporten. En av våra största kvinnliga fighters är en del av världseliten och heter Pannie Kianzad, med smeknamnet Sexy Scramble. Denna tjej har haft både med- och motgångar under de senaste året men kommer med all säkerhet att kämpa vidare och ta sig tillbaka till toppen. Hennes fortsatta karriär kommer definitivt att bli spännande att följa under de närmaste åren.

The Mauler- den största av dem alla

Den allra största av de svenska MMA- stjärnorna idag är dock onekligen Alexander ”The Mauler” Gustafsson. Han ligger för närvarande på tredje plats på rankingen i sin viktklass som alltså är lätt tungvikt inom Ultimate Fighting Championship– grenen. Han var obesegrad under en lång rad matcher i början av sin karriär och har vunnit 10 av sina 17 matcher på knockout. Han har blivit mycket känd både i Sverige och utomlands och har fått mycket uppmärksamhet i medierna.