Varför MMA?

Många frågar mig varför jag valt att träna MMA, det finns givetvis massor av anledningar till det men här tänker jag lista några av de anledningar som är viktigast för mig till varför jag faktiskt fortsätter med sporten trots blåmärken och ofta konstiga träningstider.

Det är kul och bra sammanhållning

Det här är det viktigaste. Det är jätteroligt att träna MMA. Man får ta ut sig fullständigt på träningen under kamratliga former. När man tränar MMA är det full fart från början till slut men det är alltid en respektfull stämning på mattan och i omklädningsrummet. Vi må slå och strypa varandra för fullt när det är match eller sparring, men vi kramas alltid efteråt och ser till att ingen skadar sig. Den stämningen och sammanhållningen är ingenting jag varit ens i närheten av i andra sporter jag har tränat.

Varför MMA?

Det är utmanande

MMA är svårt och utmanande för både kropp och sinne. Vissa har kallat sporten för ”ett fysiskt schack”. Det beror på att sporten är extremt tredimensionell där du behöver hålla koll på så många saker samtidigt. Medan du försöker attackera din motståndare kommer också han försöka attackera dig. Du måste skydda dig mot slag, sparkar, nedtagningsförsök, olika typer av lås och strypningar samtidigt som du rör dig på ett sådant sätt att du själv ska kunna göra motsvarande på motståndaren. De flesta av teknikerna är fysiskt sett komplicerade och det gäller att lura in motståndaren i ett sådant läge att du kan utnyttja dem. Det är klart att det är bra att vara stor och stark när du kör MMA, men intelligent fighting och en gedigen grundplan är det som i nio fall av tio kommer vinna matchen åt dig.

Man ser bra ut naken

MMA är riktigt bra träning för alla delar av din kropp. Varje MMA-pass är ett helkroppspass. Om du kör på bra och tränar regelbundet kommer du gå ner i vikt och bygga på dig en hel del muskler. Det må vara fåfängt, men det är faktiskt roligare att vara vältränad på beachen än trött och spritfet.